Csőkamerás vizsgálat

A professzionális duguláselhárító egyik fő jellemzője, hogy rendelkezik olyan speciális ipari kamerával, amely képes a megtisztított csőszakaszban felvételeket készíteni és így a tisztítás eredményét és a csőszakasz állapotát a tisztítást végző szakember és nem utolsósorban a megrendelő szeme elé tárni.

Csőkamerás ellenőrzés nélkül professzionális duguláselhárításról nem beszélhetünk, hiszen enélkül semmilyen információnk nem lehet arról, hogy a tisztítás folyamán a szennyeződést maradéktalanul eltávolítottuk, vagy csak egy lyukat fúrtunk a lerakodásban, ami ugyan pillanatnyilag átereszti a vizet de pár nap után újra bedugul.

Az ellenőrzés (kamerázás) nélküli munka valójában csak házilagos megoldás. Sok esetben egy ilyen átlagos duguláselhárítás 1/2 óra alatt kész. Ezzel szemben ugyanez a munka tisztességesen elvégezve, több különböző fejjel a csőszakaszt átmosva és leellenőrizve akár több órát is igénybe vesz, és ráadásul ugyan annyiba kerül mint az amatőr barkács munka.

A hagyományos spirállal végzett duguláselhárítás csak a cső alját tisztítja, a csatorna oldalán és tetején lerakódott szennyeződés ottmarad, aztán később újabb dugulás kialakulásához vezet. Ezt a szennyeződést csak speciális duguláselhárító fejekkel lehet eltávolítani.

Ráadásul a hosszú csőszakaszok (20m-nél hosszabb) duguláselhárítása a hagyományos spirálos módon igen nehéz, és általában nem éri meg a ráfordított időt, hiszen nem lehet a megfelelő eredményt elérni. A legtöbb ilyen esetben nem gyors beavatkozásra, hanem hosszútávú megoldásra van szükség.

Ez a megoldás a professzionalitás másik jellemzője az ún. “Woma”, nagynyomású (120-180 bar) vízzel történő tisztítás. Az eljárás során egy speciális mosó fejet alkalmazunk, ami a nagynyomású víz hatására forog a cső belsejében és előre húzza magát, miközben teljesen tisztára mossa a csőszakaszt. Ezt az eljárást általában a nagyobb csatornázási cégek alkalmazzák ipari méretekben az utcai csatornák tisztítására, jómagam viszont kidolgoztam ennek az eljárásnak a háztartási igényekre szelídített változatát, amelyet ha szükséges örömmel bevetek az Ön problémájának az orvoslására is.

Dugulás elhárítás
Székesfehérváron
és vonzáskörzetében